ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανατροπές έρχονται στη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών

Θα εφαρμόζεται νέα κλίμακα φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιχνίδια
Θα εφαρμόζεται νέα κλίμακα φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιχνίδια
Pixabay

Ανατροπές έρχονται στη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών. 

Με διάταξη που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, θα εφαρμόζεται νέα κλίμακα φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιχνίδια που θα προβλέπει μηδενικό συντελεστή για κέρδη έως 100 ευρώ, 5% για κέρδη από 101-200 ευρώ, 10% για κέρδη από 201-500 ευρώ και 15% για κέρδη άνω των 500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Ιούλιο ισχύει μηδενικός φόρος για τα πρώτα 100 ευρώ κέρδους, 15% για κέρδη από 101-500 ευρώ και 20% για κέρδη άνω των 500 ευρώ. Με τη νέα κλίμακα το Δημόσιο αυξάνει τα έσοδά του.

Στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι η εισαγωγή του Eurojackpot και στη χώρα μας. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Λόττο που διεξάγεται ήδη σε 18 ευρωπαϊκές χώρες και μοιράζει έπαθλα έως 120 εκατ. ευρώ. Το παιχνίδι αν θα έρθει στην Ελλάδα θα ενταχθεί στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Το παιχνίδι αυτό θα ευνοήσει όλους.

Τους πράκτορες που θα προσφέρουν στους παίκτες μια δημοφιλή επιλογή, τον ΟΠΑΠ που θα ενισχύσει και αυτός τους τζίρους του αλλά και το Δημόσιο καθώς τα ακαθάριστα έσοδα του παιχνιδιού θα φορολογούνται με συντελεστή 35% και όχι με 5% όπως τα υπόλοιπα επίγεια παιχνίδια του ΟΠΑΠ.