ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την Τρίτη του Πάσχα η καταβολή του επιδόματος καυσίμων - Τα ποσά,οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Από την Τρίτη του Πάσχα η καταβολή του επιδόματος καυσίμων - Τα ποσά,οι δικαιούχοι και η διαδικασία
Aπό αύριο ξεκινά η εκταμίευση των 200 ευρώ για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών
INTIME

Μάχη για συγκράτηση τιμών και στήριξης των ευάλωτων πολιτών

Aπό αύριο ξεκινά η εκταμίευση των 200 ευρώ για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών, δικαιούχους προνοιακων επιδομάτων, χαμηλοσυνταξιούχους και οδηγούς ταξί ενώ από την Τρίτη του Πάσχα θα ξεκινήσει η επιδότηση στη τιμή των καυσίμων 60 λίτρα ανά μήνα) και αφορά 3 εκατομμύρια δικαιούχους με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ.

Η διαδικασία

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δύο επιλογές:

1. Να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτήν στα πρατήρια καυσίμων μέχρι το τέλος Ιουλίου, ή

2. Να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Οσοι επιλέξουν το smartphone τους για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 5 ευρώ.

Τα ποσά

Ετσι, τα ποσά του επιδόματος που θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό ή στην ψηφιακή κάρτα διαμορφώνονται ως εξής:

30-35 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική Ελλάδα.
35-40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στα νησιά.
40-45 ευρώ για τα αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα.
50-55 ευρώ για τα αυτοκίνητα στα νησιά.

Το επίδομα καυσίμων δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.


Εξάλλου, σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία που αφορά τη δημοσιοποίηση ονομάτων-επωνυμίας εταιριών που τους επιβάλλονται πρόστιμα άνω των 50.000 ευρώ για αισχροκέρδεια και μπορεί να αφορά παράβαση για πρώτη φορά ή περίπτωση που επαναλαμβάνεται η παραβατική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά δεδομένα και ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Γι αυτό και η παρουσία του Πρωθυπουργού στον Τερματικό Σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα έχει ουσιαστική και συμβολική σημασία, καθώς αποτελεί πολύ κρίσιμη υποδομή τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και για γειτονικές χώρες. Εξετάζεται η προσθήκη από τον ΔΕΣΦΑ μιας πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης, που σημαίνει ότι εκτός από κόμβο μεταφοράς θα μετατρέψει την περιοχή και σε κόμβο αποθήκευσης.