ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο υφυπουργός και ο καθηγητής, η διασύνδεση της Σαντορίνης και ο Ρέιγκαν και ο Κοντόπουλος

Ο υφυπουργός και ο καθηγητής, η διασύνδεση της Σαντορίνης και ο Ρέιγκαν και ο Κοντόπουλος

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

H διασύνδεση της Σαντορίνης

Οι μεγάλοι χαμένοι της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Σαντορίνης δεν είναι άλλοι από τους εμπόρους ηλεκτρικών συσκευών που μέχρι πρότινος έκαναν «χρυσές δουλειές» στο νησί. Ο λόγος είναι απλός: το μέχρι σήμερα σύστημα παροχής ηλεκτρισμού ήταν ασταθές, προκαλώντας συχνότατες αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος. Αποτέλεσμα, να «καίγονται» σχεδόν καθημερινά ηλεκτρικές συσκευές και οι κάτοικοι του νησιού να αγοράζουν μαζικά γεννήτριες και UPS. Έτσι, όπως ανέφεραν χαριτολογώντας, ο Μανούσος Μανουσάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ και ο δήμαρχος του νησιού Αντώνης Σιγάλας, οι μόνοι δυσαρεστημένοι θα είναι οι συγκεκριμένοι έμποροι, καθώς ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της διασύνδεσης είναι και η εξασφάλιση σταθερότητας στην τάση.

Ο υφυπουργός και ο καθηγητής

Σούσουρο έχει προκαλέσει υφυπουργός σε παραγωγικό υπουργείο με την επιλογή του να τοποθετήσει τον καθηγητή που του επέβλεπε το μεταπτυχιακό ως επικεφαλής σε αρχή που εποπτεύει. Και δεν μιλάμε για κανένα ακαδημαϊκό προβεβλημένο και με περγαμηνές, αλλά για πανεπιστημιακό της περιφέρειας με πολυποίκιλες κομματικές φιλίες. Ο θόρυβος προκλήθηκε διότι ο υφυπουργός φέρεται να μην έλαβε υπόψη την προκήρυξη του ΑΣΕΠ και να προχώρησε σε χοντροκοπιές. Βλέπετε ο καθηγητής του υφυπουργού δεν είχε τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αλλά ο πολιτικός άνδρας - περιφρονώντας το Επιτελικό Κράτος - μεθοδεύει την τοποθέτηση, κάνοντας πως δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα. Καθώς το θέμα είναι σε εξέλιξη, είμαστε σίγουροι πως θα πληροφορηθούμε πολύ σύντομα και άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή.

Θαύματα και Bitcoin

Τι σχέση έχουν οι ρασοφόροι με το Bitcoin; Μας πληροφόρησαν πως κάποιοι ευκολόπιστοι κληρικοί, στους οποίους κάποιοι επενδυτικοί σύμβουλοι της κακιάς ώρας έταξαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, έκαναν σοβαρές τοποθετήσεις στο Bitcoin, προ επταμήνου όταν και το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε ανέλθει στα 69.000 δολάρια. Από τότε η τιμή του Bitcoin έχει μειωθεί σχεδόν κατά 55% και σήμερα βρίσκεται στα 31.000 δολάρια. Και η εξέλιξη αυτή έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους ρασοφόρους που ψάχνουν τους επενδυτικούς τους συμβούλους και δεν τους βρίσκουν. Πλέον οι εν λόγω κληρικοί προσδοκούν σε ένα θαύμα για να έλθουν στα λεφτά τους. Συμβαίνουν τέτοια θαύματα την εποχή μας; Θα δούμε.

Ρέιγκαν και Κοντόπουλος

Πληροφορούμαστε πως ο νέος επικεφαλής του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος έχει ήδη κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμηση των υφισταμένων – συνεργατών του στην ΕΧΑΕ. Έχει δείξει μεγάλη αντίληψη στην κατανόηση των θεμάτων και έχει δείξει πως ενθαρρύνει τις σκέψεις του προσωπικού του Ομίλου, υποδεχόμενος τόσο εισηγήσεις σχετικές με τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου και τη δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων , όσο και εισηγήσεις για σχέδια διεύρυνσης του κύκλου εργασιών και την προσέλκυση νέων εταιρειών και επενδυτών. Και από όσα ακούμε καταλαβαίνουμε πως ο κ. Κοντόπουλος είναι θιασώτης της διάσημης ρήσης του Ρόναλντ Ρέιγκαν: «Εμπιστέψου, αλλά επαλήθευσε».

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.