ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άρωμα γυναίκας» στην Attica Bank, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ και το νέο spa της Σαντορίνης

«Άρωμα γυναίκας» στην Attica Bank, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ και το νέο spa της Σαντορίνης

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

«Άρωμα γυναίκας»

«Άρωμα γυναίκας» λαμβάνει η διαδικασία επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον σημερινό μεταβατικό CEO Μιχάλη Ανδρεάδη. Πληροφορούμαστε πως η Egon Zehnder, ο headhunter που τρέχει τη διαδικασία επιλογής και θα καταρτίσει τη shortlist έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει βιογραφικά και πως τα πλέον εντυπωσιακά εξ αυτών αφορούν σε γυναικείες υποψηφιότητες. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ή ο νέος CEO, θα αναλάβει καθήκοντα το φθινόπωρο, και ενώ θα έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον της τράπεζας. Έως τότε θα έχει διενεργηθεί η αύξηση κεφαλαίου ύψους 22,8 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει εξ ολοκλήρου το Δημόσιο, με στόχο το συμψηφισμό ισόποσης οριστικής και εκκαθαρισμένης αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης. Ακόμη, θα έχει ξεκαθαρίσει εάν θα τιτλοποιηθούν μέσω του «Ηρακλή» ή όχι τα «κόκκινα δάνεια» ύψους 2,7 δισ. ευρώ της τράπεζας. Τέλος, θα πρέπει να έχουν αποσαφηνιστεί και οι όροι της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τους ιδιώτες μετόχους, η οποία θα αποκαταστήσει την κεφαλαιακή επάρκεια της Attica Bank, μετά την ζημιά που θα επιφέρει η προαναφερόμενη τιτλοφόρηση δανείων.

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ, η γαλακτοβιομηχανία που παράγει το γάλα Όλυμπος, είναι από τις λίγες μεγάλες εταιρείες της χώρας που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων τους, συμμεριζόμενες την αύξηση του κόστους ζωής. Στη βάση αυτή, οι εργαζόμενοι της Όλυμπος με αποδοχές κάτω από 25.000 ευρώ έλαβαν αύξηση 15% και οι εργαζόμενοι με μισθό άνω των 25.000 ευρώ ετησίως, έλαβαν αύξηση 10%. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στον Όμιλο της Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ εργάζονται περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι και πως η ετήσια δαπάνη για μισθούς, ημερομίσθια και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις διαμορφώνεται στα 30 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι αυξήσεις λοιπόν που δόθηκαν από τη Διοίκηση της Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ στο προσωπικό του Ομίλου θα επιβαρύνουν πρόσθετα το κόστος μισθοδοσίας κατά 3,7 εκατ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, ο πρόεδρος της εταιρείας Τάκης Σαράντης και ο διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Σαράντης, έχουν δείξει πως δίνουν προτεραιότητα στο προσωπικό της επιχείρησης.

Νέες επενδύσεις

Παρά τα αυξημένα κόστη μισθοδοσίας η Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ πατάει «γκάζι» και προχωρεί και σε επενδύσεις. Και επενδύει ειδικά στην μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της, επεκτείνοντάς το εργοστάσιο της, στο Δήμο Πύλης στα Τρίκαλα. Η συνολική επένδυση ύψους 14,5 εκατ. ευρώ που εκτιμάται πως θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγή τυριού και τυροπήγματος της γαλακτοβιομηχανίας, υπάχθηκε προ ημερών στον αναπτυξιακό νόμο και θα στηριχθεί με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής με 525.000 ευρώ.

Το αρχηγείο της ΑΔΑΕ

Εάν διαθέτετε ακίνητο μικτής επιφάνειας 1.128 τ.μ. στο Μαρούσι, το οποίο βρίσκεται σε ακτίνα 800 μέτρων από μέσα σταθερής τροχιάς, το οποίο είναι λειτουργικά αυτόνομο και αποπερατωμένο και έτοιμο να παραδοθεί για χρήση στο Δημόσιο, τότε σας έχουμε ενοικιαστή. Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), επιθυμεί να μισθώσει ένα τέτοιο ακίνητο για 12 χρόνια και είναι διατεθειμένη να πληρώνει μηνιαίο μίσθωμα έως 10.000 ευρώ. Το μηνιαίο μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης, κατά ποσοστό ίσο με την ετήσια μεταβολή του πληθωρισμού. Η καλύτερη προσφορά θα επιλεγεί μεταξύ αυτών που θα κατατεθούν στην δημοπρασία που θα διενεργήσει η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών-Ανατολικής Αττικής στις 6 Ιουλίου.

Mega – spa στη Σαντορίνη

Ένα πρότυπο κέντρο αναζωογόνησης (spa), δυναμικότητας 400 ατόμων (!) πρόκειται να κατασκευασθεί στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Στην εν λόγω τουριστική επένδυση ύψους 7,3 εκατ. ευρώ πρόκειται να προχωρήσει η υπό σύσταση εταιρεία Santorini Luxury Hotels AE – άγνωστων λοιπών στοιχείων-. Προς το σκοπό αυτό η – άγνωστων λοιπών στοιχείων- επιχείρηση αιτήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την υπαγωγή της επένδυσής της στον αναπτυξιακό νόμο. Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε το «πράσινο φως» και έτσι η επένδυση θα υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, λαμβάνοντας επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.