ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass - vouchers.gov.gr: Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση για την επιδότηση ρεύματος

Power Pass - vouchers.gov.gr: Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση
Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για να μη χάσουν το επίδομα

Power pass: Ποιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση

Από το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι πολίτες ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το power pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ, θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση για την επιδότηση ρεύματος λόγω προσαρμογής της σχετικής πλατφόρμας.

Ειδικότερα, προκειμένου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το power pass, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Power Pass: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για επιδότηση ρεύματος

Σημειώνεται ότι δόθηκε παράταση έως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για την επιδότηση ρεύματος στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου. Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Power Pass: Οι δικαιούχοι

Είστε δικαιούχος του Power Pass εφόσον:

  • είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό σας εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000€, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρίζετε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.

Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Power Pass.