ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάλτα: Εξέδωσε NAVTEX που επεκτείνει τις ελληνικές έρευνες

Μάλτα: Εξέδωσε NAVTEX που επεκτείνει τις ελληνικές έρευνες

Οι ελληνικές έρευνες για υδρογονάνθρακες επεκτείνονται στη Μεσόγειο, χάρη στη συνεργασία της χώρας μας με τη Μάλτα.

Το απόγευμα της Τρίτης, η Μάλτα εξέδωσε συμπληρωματική NAVTEX για τις ελληνικές έρευνες υδρογονανθράκων, κάτι που διευρύνει την περιοχή από τα 27.000 σε 31.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Στον χάρτη φαίνεται η επέκταση των ερευνών

Η συμπληρωματική NAVTEX εκδόθηκε από τη Μάλτα καθώς βρίσκεται έξω από τα όρια του ελληνικού FIR, έπειτα από αίτημα της χώρας μας.

Στο σημείο θα υπάρχει διακριτική παρουσία του πολεμικού ναυτικού ενώ θα διενεργείται και άσκηση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου με αρκετά πλοία του στόλου.

Οι έρευνες του Sanco Swift

Νωρίτερα, ξεκίνησε τον πλου προς το σημείο ερευνών νοτιοδυτικά της Κρήτης το ερευνητικό πλοίο Sanco Swift της Exxon Mobil μαζί με το συνοδευτικό Alexander.

Oι διαδικασίες για την έναρξη των σεισμικών ερευνών για εύρεση υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου εξελίσσονται με ταχύτητα καθώς πριν από λίγες ώρες εκδόθηκε η σχετική NAVTEX.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ SANCO SWIFT

Η Navtex που εκδόθηκε από τον Σταθμό Ηρακλείου προβλέπει ότι από σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας δεσμεύονται περιοχές σε: Ιόνιο Πέλαγος, Δυτικό Πέλαγος, δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, ώστε να το πλοίο να πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες.

Ο χάρτης της NAVTEX

Πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα στην ενεργειακή σκακιέρα της ΝΑ Μεσογείου και είναι προφανές ότι αυτή η ενέργεια αιφνιδίασε τους γείτονές μας οι οποίοι πιέζουν με το ανυπόστατο και παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Εκτός από το τεράστιο οικονομικό όφελος δημιουργούνται πλέον άλλες συνθήκες στα νότια της Κρήτης όπου οι Τούρκοι εξακολουθούν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Σχετικές ειδήσεις