ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα: Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης το Πάσχα

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα: Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης το Πάσχα
Intime news - Φωτογραφία αρχείου

«Ξεφεύγει» από τα δύο ευρώ η τιμή της βενζίνης εν όψει Μεγάλης εβδομάδας - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Κοντά στα δύο ευρώ κινείται η τιμή της βενζίνης ανά λίτρο τις τελευταίες ημέρες και δεν αποκλείεται να τα ξεπεράσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αυτό εκτίμησε ο Πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Συνδέσμου Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας στον ANT1 για την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων.

«Είναι πολύ πιθανό, την επόμενη εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης να ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου εξηγώντας πως αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

«Περιμέναμε από την αρχή του χρόνου να πέσουν οι τιμές της αμόλυβδης, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, σε αντίθεση με το πετρέλαιο κίνησης που η τιμή του μειώθηκε και υπήρξες ένας εξορθολογισμός στην αγορά», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου. Διευκρίνισε ότι αυτό συνέβη «καθώς η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης διαπραγματεύονται σε διαφορετικά ταμπλό".

Σχετικά με το μειωμένο κόστος από τα διυλιστήρια είπε ότι «εμείς αγοράζουμε από δυο διυλιστήρια και δεν είδαμε μειώσεις τιμών» ενώ συμπλήρωσε πως «σε εμάς υπάρχει επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους».

Ζάγκα για την τιμή της αμόλυδης: «Θα υπάρχει αύξηση αλλά όχι πάνω από τα 2 ευρώ»

Στα 1,90 ευρώ κινείται ο μέσος όρος τιμής της αμόλυβδης σύμφωνα με την πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα να τονίζει ότι ειδικά στο Λεκανοπέδιο το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα δύο ευρώ.

«Θα υπάρχει αύξηση αλλά όχι στα 2 ευρώ, όχι στην Αττική. Θα φτάσει αύξηση στα 2 ευρώ έχουμε τρελαθεί τελείως;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κυρία Ζάγκα όπως έχει δηλώσει και στο Newsbomb.gr όσοι σκοπεύουν να φύγουν εκτός Αθηνών την Μεγάλη Εβδομάδα θα πρέπει να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους σε κοντινά τους, συνοικιακά πρατήρια.

Σχετικές ειδήσεις