ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: 1.500 ευρώ μόνο για το φαγητό μιας τετραμελούς οικογένειας σε νησί για μία εβδομάδα

Ακρίβεια: 1.500 ευρώ μόνο για το φαγητό μιας τετραμελούς οικογένειας σε νησί για μία εβδομάδα

Ακρίβεια: Οι Κυκλάδες θα μείνουν… «άπιαστο» όνειρο για πολλές οικογένειες.

Στο «θεό» έχουν ανεβεί οι τιμές, στους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων, γεγονός που καθιστά σχεδόν απαγορευτικές τις διακοπές εκεί, για μια μέση τετραμελή οικογένεια.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μόνο για το φαγητό της οικογένειας, αν μείνει στο νησί για μία εβδομάδα, θα ξοδευτούν περίπου 1.500 ευρώ. Αν σε αυτό το ποσό, προσθέσει το κόστος διαμονής αλλά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι Κυκλάδες θα μείνουν… «άπιαστο» όνειρο για πολλές οικογένειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις περισσότερες παραλίες της Πάρου, η τιμή για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα αρχίζει από τα 30 ευρώ για τις πίσω σειρές και φτάνει τα 40 ευρώ για όσους επιλέξουν να κάθονται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.

Άρα, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα πρέπει να πληρώσει μόνο για τις ξαπλώστρες από 60 έως 80 ευρώ. Και φυσικά, τα έξοδα, δεν σταματούν στην τιμή της ξαπλώστρας αφού πολλά beach bar χρεώνουν υπέρογκα το φαγητό και τα ποτά που σερβίρουν.

Σε γνωστές παραλίες του νησιού, ο freddo espresso κοστίζει το λιγότερο 5 ευρώ, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι 6 ευρώ, το club sandwich 16 ευρώ, ενώ χρεώνουν τη χωριάτικη σαλάτα ακόμα και 14 ευρώ και την Caesar με κοτόπουλο 18 ευρώ.

Με απλά λόγια αν μια οικογένεια παραγγείλει δύο καφέδες, δύο χυμούς, ένα club sandwich και μία σαλάτα χωριάτικη, θα πρέπει να πληρώσει 52 ευρώ!

Η ακρίβεια «χτύπησε» και τα αλκοολούχα ποτά καθώς το κρασί ή η μπίρα ξεκινούν από τα 7 ευρώ, η τιμή ανεβαίνει στα 10-12 ευρώ για ένα ποτό και εκτοξεύεται στα 15-18 ευρώ για ένα κοκτέιλ!

Αντίστοιχη εικόνα και στις ταβέρνες και τα εστιατόρια των νησιών, με το φθηνότερο πιάτο να ξεκινάει από τα 11-12 ευρώ για μία μερίδα ζυμαρικά και να ανεβαίνει στα 16-18 ευρώ για ένα πιάτο με κρέας.

Αντίστοιχα, μία μερίδα πατάτες κοστίζει από 4,5 – 6 ευρώ και οι σαλάτες τιμολογούνται από 12 έως και 18 ευρώ.

Έτσι, αν μία οικογένεια γευματίζει μία φορά την ημέρα, θα κληθεί να καταβάλει από 50 έως 95 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κουβέρ και χωρίς βέβαια να πιει κάτι.

Όμως στα ύψη είναι και οι τιμές των παγωτών στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία και γαλακτοπωλεία, καθώς μία μπάλα παγωτό ξεκινά από τα 4 ευρώ.