ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωκίων Καραβίας: Στο κέντρο του σχεδιασμού της Eurobank η ανταμοιβή των μετόχων

Φωκίων Καραβίας: Στο κέντρο του σχεδιασμού της Eurobank η ανταμοιβή των μετόχων
INTIME

Στην επισήμανση πως η ανταμοιβή των μετόχων της Eurobank βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της πολιτικής της τράπεζας, προχώρησε ο CEO του πιστωτικού ιδρύματος Φωκίων Καραβίας μιλώντας σήμερα στην Γενική Συνέλευση των μετόχων .

«Έχει έρθει η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων. Εφεξής η κατάλληλη ανταμοιβή τους θα βρίσκεται στο κέντρο του σχεδιασμού μας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας και προσέθεσε: «Είστε μέτοχοι ενός δυναμικού και αναπτυσσόμενου οργανισμού με εξαιρετικές προοπτικές. Μας στηρίξατε. Ήσασταν διαρκώς στο πλευρό μας. Σήμερα με την πρόταση εξαγοράς του 1,4% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ προχωράμε σε έμμεση ανταμοιβή καθώς αυξάνει τα κέρδη ανά μετοχή. Να είστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι για την επένδυσή σας».

Ο ίδιος είπε πως ο επόμενος στόχος της Διοίκησης της Eurobank είναι η διανομή μερίσματος ύψους 25% των κερδών του 2023.

Στην ομιλία του στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της Eurobank Γιώργος Ζανιάς αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών αλλά και τις προκλήσεις που απαιτούν δημοσιονομική επαγρύπνηση

Στις προκλήσεις ενέταξε το υψηλό δημόσιο χρέος, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και το έλλειμμα αποταμίευσης.