ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα δάνεια: Πώς θα λειτουργούν οι μεσίτες πιστώσεων εκτός τράπεζας

Κόκκινα δάνεια: Πώς θα λειτουργούν οι μεσίτες πιστώσεων εκτός τράπεζας

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των μεσιτών πιστώσεων κόκκινων δανείων εκτός τράπεζας που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας

Με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους μεσίτες πιστώσεων κόκκινων δανείων εκτός τράπεζας, που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, μίλησε στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Όμηρος Τσάπαλος ο οποίος τόνισε ότι «στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για την επέκταση λειτουργίας των λεγόμενων εταιρειών παροχής πιστώσεων. Μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες με έδρα υποχρεωτικά την Ελλάδα, που θα εποπτεύονται πάρα πολύ στενά από την Τράπεζα της Ελλάδος και θα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν πιστώσεις σε πολίτες, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, με συγκεκριμένους όρους και υποχρεώσεις».

Ο κ. Τσάπαλος είπε επίσης ότι αυτές οι εταιρείες δεν είναι funds και θα παρέχουν έναν εναλλακτικό τρόπο πιστώσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις βοηθώντας τα να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνειά τους.

Πρόσθεσε ότι «ήδη από το 2014 υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά μόνο για καταναλωτικά δάνεια. Εμείς με τον νόμο που φέρνουμε δίνουμε τη δυνατότητα σε τέτοιες επιχειρήσεις να επεκταθούν και στα υπόλοιπα δάνεια, με αυστηρές προϋποθέσεις, δίνοντας λύση σε πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και ζητούν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης».

Ο κ. Τσάπαλος κατέληξε λέγοντας ότι οι εταιρείες θα είναι ευέλικτες στο επιτόκιο για να παράσχουν πιστώσεις σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που είχαν προβλήματα πληρωμών και μπήκαν στον Τειρεσία.