ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμπανάκι από Citi: «Αργοπεθαίνει» το ράλι στη Wall Street

Καμπανάκι από Citi: «Αργοπεθαίνει» το ράλι στη Wall Street
AP.

Οι ροές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης την περασμένη εβδομάδα ήταν «ανάμεικτες».

Το ράλι που οδήγησε τον S&P 500 σε έναν από τους καλύτερους Νοέμβριος εδώ και έναν αιώνα έχει πλέον εξαντληθεί, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Citigroup Inc.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Chris Montagu είπε ότι οι ροές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης την περασμένη εβδομάδα ήταν «ανάμεικτες», αφήνοντας την καθαρή θέση στον δείκτη αναφοράς να φαίνεται «ελαφρώς πτωτική».

Η τοποθέτηση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 είναι ουδέτερη. «Με τον S&P να ενισχύεται για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, τα υποκείμενα ανοδικά σημάδια από τις ροές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης εξασθενούν», έγραψε ο Montagu σε ένα σημείωμα με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου.

«Το πρώτο στάδιο του ράλι συνοδεύτηκε από μεγάλες αποκλίσεις της θέσης short του Οκτωβρίου», προσέθεσε, επισημαίνοντας πως οι νέες προσθήκες θέσεων long έχουν πλέον ξεθωριάσει, είπε.

Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν κέρδη πάνω από 8% τον Νοέμβριο εν μέσω προσδοκιών ότι ο κύκλος της αύξησης των επιτοκίων ολοκληρώνεται και πως έχει αποφευχθεί η ύφεση.

Ωστόσο, ο S&P 500 έχει πατήσει φρένο τις τελευταίες ημέρες, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την αγοραστική δύναμη των αμερικανών καταναλωτών, καθώς βρισκόμαστε στην κρίσιμη περίοδο των γιορτών που αποτελούν βαρόμετρο για το εμπόριο.

Πάντως ο Montagu της Citigroup δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα για περαιτέρω κέρδη πριν από το τέλος του 2023, καθώς οι αυξανόμενες απώλειες στις υπόλοιπες θέσεις short στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξάνουν τη δυνατότητα για αναγκαστική κάλυψη.

Εν τω μεταξύ οι αναλυτές στρατηγικής της Wall Street είναι πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές των μετοχών το 2024. Οι Bank of America Corp., της Deutsche Bank Group AG και της RBC Capital Markets είναι μεταξύ εκείνων που προβλέπουν υψηλό ρεκόρ για τον S&P 500 καθώς απομακρύνεται το σενάριο της ύφεσης.

Αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή στάσης σε σχέση με τη φετινή χρονιά, όταν οι περισσότεροι προειδοποιούσαν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα προκαλούσαν οικονομική συρρίκνωση και θα κατέστρεφαν τη χρηματιστηριακή αγορά.

Σχετικές ειδήσεις