ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι των Χριστουγέννων: Ξεκινάει σήμερα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Καλάθι των Χριστουγέννων: Ξεκινάει σήμερα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Ξεκινάει σήμερα η εφαρμογή του «Καλαθιού των Χριστουγέννων» - Ακολουθεί το «Καλάθι του Άη Βασίλη»

Σε ισχύ από σήμερα το «Καλάθι των Χριστουγέννων» ενώ από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ και το «Καλάθι του Άη Βασίλη» με παιχνίδια και προσιτές τιμές.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Προσδοκούμε όλες οι τιμές να είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε αυτά τα προϊόντα».

Με έξι προϊόντα έρχεται 13 Δεκεμβρίου το «καλάθι των Χριστουγέννων»

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, και θα έχει ισχύ έως την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται έξι διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, που είναι βασικές για το τραπέζι των εορτών.

Στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα υπάρχουν τα προϊόντα:

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Γαλοπούλα
  • Τσουρέκι
  • Βασιλόπιτα
  • Σοκολάτα

Για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας, στόχος είναι στο γιορτινό τραπέζι να δοθεί βαρύτητα στο κρέας. «Αυτός είνι και ο λόγος που το εντάξαμε στο καλάθι του νοικοκυριού και των Χριστουγέννων. Σήμερα οι τιμές του αρνιού κυμαίνονται από 11,5 ευρώ έως 13 ευρώ το κιλό. Εμείς θέλουμε για τις γιορτινές μέρες οι τιμές του αρνιού να αποκλιμακωθούν και να κυμαίνονται κάτω από 11 ευρώ. Επίσης συμπεριλαμβάνονται τυροκομικά προϊόντα, γάλατα και όλα τα υπόλοιπα. Στόχος μας είναι η τιμή της γαλοπούλας είναι να είναι ίδια η τιμή με πέρσι», ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος, μιλώντας στο Mega.

Πρεμιέρα για το καλάθι του Άη Βασίλη στις 15 Δεκεμβρίου

Το «Καλάθι του Άη Βασίλη» ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου με παιδικά παιχνίδια σε αρκετά προσιτές τιμές, σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η λίστα με τα παιχνίδια θα αποστέλλεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και θα περνά από έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος αθέμιτης κερδοφορίας. «Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.