ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας - Εισαγωγή εργαζομένων από το εξωτερικό

Τουρισμός: Χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας - Εισαγωγή εργαζομένων από το εξωτερικό

Στον τομέα του τουρισμού χρειάζονται 208.000 άτομα για το 2024

Προβλήματα φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει και τη φετινή χρονιά η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, με σημαντικές ελλείψεις στον τομέα του τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, με χιλιάδες κενές θέσεις ξεκινά η τουριστική σεζόν 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τουριστικού Ινστιτούτου και Προβλέψεων για τα αποτελέσματα στα ξενοδοχεία, παρουσιάζεται αύξηση της απασχόλησης, κάτι που συνεπάγεται την ανάγκη για πολλούς περισσότερους εργαζόμενους. Η τουριστική απασχόληση ανέβηκε κατά 12%, άρα από τις 188.000 θέσεις εργασίας, για την τουριστική σεζόν 2024 χρειάζονται 208.000 άτομα περίπου.

Μάλιστα, επειδή ο τουρισμός απασχολεί πάρα πολύ κόσμο και αποτελεί τον στυλοβάτη της οικονομίας της χώρας μας, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πολλά ξενοδοχεία λόγω έλλειψης προσωπικού καταλήγουν να μην λειτουργούν κάποιο δεύτερο μπαρ ή εστιατόριο.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αρκετές προσπάθειες και για νέα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στο να αυξηθεί η απασχόληση αλλά και μια πιθανή εισαγωγή εργαζομένων από το εξωτερικό.