ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η S&P Global Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ

Η S&P Global Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ

Οικονομικές συνέπειες μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν 

H S&P Global Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ σε Α+ από ΑΑ- , επικαλούμενη τις τεταμένες σχέσεις Ισραήλ-Ιράν.

Η κίνηση αυτή ήρθε λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση αναφορών για εκρήξεις στο Ιράν. Ο πόλεμος κατά της Χαμάς επιβαρύνει ήδη την οικονομία του Ισραήλ και πλήττει το σέκελ.

"Η πρόσφατη αύξηση της αντιπαράθεσης με το Ιράν αυξάνει τους ήδη αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους για το Ισραήλ", δήλωσε η S&P.

Επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράν καθώς αναφέρθηκαν εκρήξεις στον ουρανό πάνω από τις πόλεις Ισφαχάν και Ταμπρίζ, ενώ η ιρανική κυβέρνηση προσπάθησε να μειώσει την κλίμακα της επίθεσης.

Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, αλλά δεν περιέγραψαν τον χαρακτήρα ή την κλίμακα αυτών των επιχειρήσεων. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν ότι τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από την επαρχία Ισφαχάν τις πρώτες πρωινές ώρες και έδειξαν ζωντανά πλάνα από την πρωινή κίνηση στην πόλη Ισφαχάν μετά την ανατολή του ηλίου για να δείξουν ότι η κατάσταση ήταν ήρεμη.

Το ειδησεογραφικό κανάλι N12 του Ισραήλ ανέφερε ότι το Ισραήλ είχε επίσης πλήξει στόχους στο Ιράκ και τη Συρία και αναφέρθηκαν εκρήξεις και στις δύο αυτές χώρες.

Οι εσωτερικές ιρανικές πτήσεις ακυρώθηκαν, οι επιβάτες στα αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί της Τεχεράνης κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στον ουρανό πάνω από την Ταμπρίζ.

Σχετικές ειδήσεις