ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόροι φωτιά στα ακίνητα

Φόροι φωτιά στα ακίνητα

Ψυχρολουσία φόρων μέσα στο καλοκαίρι για εκατομμύρια φορολογούμενους

Παγώνουν οι αντικειμενικές αξίες

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να θέσει σε άμεση εφαρμογή μέτρα που θα ανοίξουν εκ νέου τη στρόφιγγα των δανείων.

Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην άμεση εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων που δεν έχουν εφαρμοστεί, με πρώτο την είσπραξη του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Την κινητοποίηση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης, σημειώνοντας ότι η εξόφλησή του θα γίνει σε πέντε δόσεις όπως είναι θεσμοθετημένο. Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο εάν θα είναι ενσωματωμένο και στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρέπει να αναμένονται αυξήσεις αντικειμενικών αξιών των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος έκτακτης εισφοράς τέλους επιτηδεύματος, δεδομένου ότι οι εμπορικές έχουν πέσει στα επίπεδα των αντικειμενικών.

Όσον αφορά το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επανεξέταση από το 2013.

Ο κ. Μαυραγάννης δήλωσε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο και οι βασικές του διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος, το περιουσιολόγιο και τον ΚΒΣ θα ισχύσουν από το 2013.

Στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%, ο κ. Μαυραγάννης είπε ότι θα συζητηθεί με την τρόικα ενώ, όσον αφορά την επικείμενη αύξηση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει και ελαφρά μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.