ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε οριακό σημείο τα ταμειακά διαθέσιμα είπε Χρήστος Σταϊκούρας

Σε οριακό σημείο τα ταμειακά διαθέσιμα είπε Χρήστος Σταϊκούρας

Σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ.Σταϊκούρας εξήγησε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη ΝΕΤ, πως υπάρχει εκκρεμότητα με την καταβολή της προβλεπόμενης από τη δανειακή σύμβαση δόσης, για την οποία, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει διαβεβαίωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «θα βρεθεί λύση». «Γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ώστε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να είναι όσο το δυνατό κοινωνικά δικαιότερο», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και διαβεβαίωσε, ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι , ενώ τόνισε ότι επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί ένα πακέτο που θα φέρει ανάπτυξη.

«Συνεκτιμούνται οι πολιτικές ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει τις ελάχιστα δυνατές επιβαρύνσεις στο σκέλος των συντάξεων», είπε, ενώ, όπως πρόσθεσε, σε κάθε περίπτωση, το πρώτο ζητούμενο είναι «να υλοποιήσουμε τον φετινό προϋπολογισμό με θρησκευτική ευλάβεια», τουλάχιστον στο σκέλος των δαπανών και δεύτερον «να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές που έχουμε δεσμευτεί ή έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να κάνουμε». Τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε, θα πρέπει να έχουν κανονιστεί κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, να έχει κατατεθεί Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ένας προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά και να προκύψει συμφωνία με την τρόικα.