ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοροϊδία: Η Κομισιόν ανέβαλε την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης

Κοροϊδία: Η Κομισιόν ανέβαλε την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης

Εμπαιγμός κατά της Αθήνας από τους Ευρωπαίους

Οι δανειστές από χθες δείχνουν τα δόντια τους στην Ελλάδα με σκλήρυνση της στάσης τους και απειλές άνευ προηγουμένου.

Οι άγριες διαθέσεις των Ευρωπαίων φάνηκαν όταν κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του EUROWORKING GROUP διαπιστώθηκε ότι η Αθήνα είχε καλύψει τα 21 από τα 22 προαπαιτούμενα.

Οι Ευρωπαίοι έβαλαν «φρένο» στην εκταμίευση ζητώντας τη κάλυψη και της τελευταίας προϋπόθεσης για την εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ, που δεν είναι άλλη από τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται εδώ και τώρα σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, από τους 4.200 υπαλλήλους που έπρεπε να βγουν σε διαθεσιμότητα, έλειπαν 80!

Συνεχίζοντας και σήμερα στο ίδιο μοτίβο, η Κομισιόν ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και σύμφωνα με διαρροές το έκαναν για να μας τιμωρήσουν για μία από τις 22 προαπαιτούμενες δράσεις που ακόμη εκκρεμεί.

Είναι φανερό πως οι δανειστές πλέον κοροϊδεύουν την Ελλάδα και παίζουν με τον πόνο των πολιτών. Κουνούν το δάχτυλο προκλητικά και τονίζουν με νόημα πως τα χρήματα της δόσης θα τα δώσουν όποτε θέλουν εκείνοι, περιπαίζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τον ελληνικό λαό. Γνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν πρόκειται να φέρουν καμία αντίρρηση… θα σκίψουν το κεφάλι και θα προχωρήσουν το συντομότερο στην εκπλήρωση και της 22ης υποχρέωσης.

Αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα, με τη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από το υπουργείο Παιδείας, που θα θέτει σε διαθεσιμότητα ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η τροπολογία θα ψηφιστεί ως το βράδυ και τα στελέχη της γενικής διεύθυνσης οικονομικών βρίσκονται σε ετοιμότητα για να γράψουν το τελικό compliance report (δήλωση συμμόρφωσης) και να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων στο ΔΣ του ESM. Μετά τη συνεδρίαση του ESM, ακολουθούν οι λεγόμενες εθνικές διαδικασίες όπου υπάρχουν, με τελευταία αυτή της Γερμανίας στις 29 Ιουλίου. Δύο μέρες μετά τα 2,5 δισ. της δόσης θα φτάσουν στα ταμεία του ΟΔΔΗΧ.

Ακόμα όμως και όταν η Ελλάδα πάρει την πολυπόθητη δόση, οι δανειστές θα έρθουν την ίδια μέρα και θα ζητήσουν τα χρωστούμενα, αρπάζοντας το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Για 80 υπαλλήλους καθυστέρησαν τη δόση!

Ποια δόση; Από τα 4 δισ. ευρώ τα 2,3 επιστρέφουν στους δανειστές