Ράις: Να είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας στην Αθήνα

Ράις: Να είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας στην Αθήνα

Την ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας, μέσα στα πλαίσια της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

 

Ο κ. Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί για τις «καθυστερήσεις» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει την «επιτάχυνση των προσπαθειών», ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα μεταξύ της τρόικας και των ελληνικών αρχών και οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δυο εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου υπογράμμισε ότι «πρέπει να επιλυθούν κάποια ζητήματα, αλλά στόχος του Ταμείου είναι η επίτευξη συμφωνίας».

Όσον αφορά το «χρηματοδοτικό κενό», υποστήριξε ότι είναι νωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα διαδραματίσουν ρόλο μια σειρά θεμάτων, όπως είναι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Τέλος, ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι «μέρος της αξιολόγησης» και «των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, κυριάρχησε το θέμα της Ουκρανίας και ο κ. Ράις επανέλαβε τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι κλιμάκιο του ΔΝΤ θα εκτιμήσει την κατάσταση την οποία βρίσκεται η χώρα και θα συζητήσει με τις ουκρανικές αρχές τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ: Οι μάσκες έπεσαν...!

Νέα μέτρα 700 εκατ. ευρώ ζητά η τρόικα

«Κλειδί» οι τράπεζες για τη συμφωνία με την τρόικα

Τέλος ο Τόμσεν από την παρέα της Τρόικα – Κρεμάει τα… παπούτσια του

Συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με τους επικεφαλής της τρόικας

Στα άκρα η σύγκρουση με την τρόικα – Όλα τα θέματα ανοιχτά