ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπίντελεγκερ: Η Ελλάδα δε χρειάζεται τρίτο πακέτο

Σπίντελεγκερ: Η Ελλάδα δε χρειάζεται τρίτο πακέτο

Πεπεισμένος πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, ελπίζοντας ότι αυτό θα ισχύσει και στο μέλλον, εμφανίστηκε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

«Θα δούμε ωστόσο πόσο πραγματικά αποτελεσματικές θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά πριν την έναρξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup στην Αθήνα, όπως μεταδίδει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Παράλληλα, ο Σπίντελεγκερ υπενθύμισε στις δηλώσεις του ότι η τρόικα έκανε πρώτη φορά λόγο για ένα πρωτογενές πλεόνασμα από την πλευρά της Αθήνας καθώς και ότι το 2014 θα υπάρξει για πρώτη φορά ανάπτυξη. «Είναι καλά νέα», υπογράμμισε με νόημα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, όπως συμπλήρωσε, θα πρέπει να τηρηθούν οι αυστηροί όροι για την εκταμίευση της βοήθειας, όπως για παράδειγμα οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που έχουν συμφωνηθεί, αλλά θα πρέπει και να εφαρμοστούν, ενώ και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων οι Έλληνες, είπε, έχουν μείνει πίσω.

Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι αρκετά πράγματα έχουν υλοποιηθεί, σημειώνοντας πως για αυτό (όταν δηλαδή πληρούνται οι όροι) υπάρχει ξανά χρήμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ντάισελμπλουμ: Τέλος Απριλίου τα 6,3 δισ. στην Ελλάδα

Πάει για το... Πάσχα η έκθεση προόδου της τρόικας

Πάει για το... Πάσχα η έκθεση προόδου της τρόικας

Tα χαμόγελα της... ευτυχίας στο Ζάππειο (pics)

Eurogroup: Με θετικές δηλώσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Ζάππειο (vid)

Ντάισελμπλουμ – Ρεν: Mηνύματα στήριξης πριν τη σύσκεψη του Eurogroup