ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια είχαν τη μεγαλύτερη πτώση

Bloomberg: Τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια είχαν τη μεγαλύτερη πτώση

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ελαφρά πτωτικά, μετά τη χθεσινή υποχώρησή τους που ήταν η μεγαλύτερη τον τελευταίο μήνα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 0,1%, ενώ νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραφαν απώλειες, με τον δείκτη MSCI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού να υποχωρεί κατά 0,6% και τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο κατά 1,41%. Σημαντική πτώση κατά 0,94% σημείωσε χθες το βράδυ και ο δείκτης S&P του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχώρησαν χθες, καθώς τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης ήταν κατώτερα των προβλέψεων. Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2013 έναντι 0,4% που ανέμεναν οι επενδυτές. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών υποχώρησε σε χαμηλό πολλών μηνών η απόδοση των γερμανικών και αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς υπήρξε στροφή των επενδυτών στους συγκεκριμένους τίτλους που θεωρούνται πιο ασφαλείς.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, με τίτλο: «Αυξάνονται οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας», σημειώνει ότι πέντε χρόνια μετά το τέλος της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η ασθενής ανάπτυξη στην Ευρώπη, η ανάκαμψη με διακοπές της αμερικανικής οικονομίας και η απώλεια δυναμικής στην Κίνα κάνουν τους υπεύθυνους για τις πολιτικές να ψάχνουν τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κινούνται τώρα για να μειώσουν περαιτέρω τα επιτόκια για να αποτρέψουν τη διολίσθηση της Ευρωζώνης σε μία μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας, ενώ η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προσπαθεί να σταματήσει με προσεκτικό τρόπο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που είχε προωθήσει για να αναθερμάνει την ανάπτυξη της οικονομίας. Οι κινεζικές Αρχές, προσθέτει η WSJ, προσπαθούν να παρακινήσουν τις τράπεζες να χορηγούν περισσότερα δάνεια για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας.

Διαβάστε επίσης

XA: Ανοιγμα με πτώση