ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίες ετών... 15

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίες ετών... 15

Τρεις 15χρονοι και ένας 13χρονος έκαναν το χόμπι τους επιχείρηση κατασκευάζοντας ράμπες fingerboard, διακρίθηκαν σε διαγωνισμό επιχειρηματικού σχεδίου, έχουν ξεπουλήσει ήδη την πρώτη παραγωγή και κοιτάζουν το εξωτερικό.

Tο ντεμπούτο τους στον επιχειρηματικό στίβο πραγματοποιούν με ιδιαίτερα θετικά μηνύματα μέχρι στιγμής τέσσερις μαθητές, τρεις 15χρονοι και ένας 13χρονος από τη Θεσσαλονίκη υλοποιώντας μία ιδέα για την οποία μάλιστα διακρίθηκαν σε διαγωνισμό επιχειρηματικού σχεδίου κερδίζοντας 4.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Μαγκλής και ο 13χρονος αδερφός του Σωτήρης, ο Σπύρος Κυπριώτης και ο Νάσος Βούκαλης μαθητές του Anatolia High School έκαναν το χόμπι τους επιχείρηση και κατασκευάζουν ράμπες fingerboard. Πρόκειται για ένα σπορ που ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 στην Αμερική και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε Ασία, ΗΠΑ και Ευρώπη. Ουσιαστικά αποτελεί μία μικρογραφία του skateboarding, αφού παίζεται με μια μικρή σανίδα μόνο με τα δάχτυλα.

Σύμφωνα με το voria.gr το εντυπωσιακό είναι ότι τα παιδιά έχουν πιάσει ήδη δουλειά, κατασκευάζοντας τις πρώτες ράμπες, διοργάνωσαν ένα event fingerboarding στο σπίτι των αδερφών Μαγκλή και μάλιστα οι πρώτες 50 κατασκευές τους είναι sold out!

Τα boneless ramps κατασκευάζονται από κόντρα πλακέ,ενώ όλα τα μεταλλικά στοιχεία είναι από 100% αλουμίνιο. Το μέγεθός τους ποικίλλει από μία απλή ράμπα που κοστίζει μόλις 5 ευρώ μέχρι ένα πάρκο διαστάσεων 2Χ1 μέτρων που κοστίζει 400 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ορεστιάδα: Αγωνία για το εργοστάσιο ζάχαρης