ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα»

«Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και αινιγματική συνέντευξη παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Γιάκομπ Κίργκεγκααρντ και εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε αυτό που έγραψε προ ημερών και ο Spiegel, ήτοι ότι η ΕΚΤ σκοπεύει να εξαιρέσει τη χώρα μας από τη μαζική αγορά ομολόγων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ερευνητής του Ινστιτούτου Πέτερσον στην «Καθημερινή της Κυριακής», η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κρίσεις ανάλογες με αυτές του παρελθόντος και δεν έχει λόγο να φοβάται ότι ενδεχόμενη έξαρση της ελληνικής κρίσης μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την ευρωζώνη. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι τα διαπραγματευτικά περιθώρια της χώρας μειώνονται δραματικά.

Η πιο δυσοίωνη, ωστόσο, πρόβλεψή του αφορά στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Ισχυρίζεται, όπως και ο Spiegel, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποκλείσει την Ελλάδα από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, το οποίο πολλές χώρες περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού.

Όπως, μάλιστα, εξηγεί, ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν θα αγοραστούν τα ελληνικά «σκουπίδια» είναι επειδή ο Μάριο Ντράγκι δεν θέλει να χαρακτηριστεί ως ευεργέτης του ΣΥΡΙΖΑ, που βέβαια έχει ζητήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων από πλευράς ΕΚΤ.

Σχετικές ειδήσεις