ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Οι Έλληνες κρύβουν χρήματα σε κήπους και πλακάκια μπάνιου

Bloomberg: Οι Έλληνες κρύβουν χρήματα σε κήπους και πλακάκια μπάνιου

Για εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές Τράπεζες κάνει λόγο το Bloomberg και επικαλείται μαρτυρίες για …απρόβλεπτες κρυψώνες όπου αυτές τοποθετήθηκαν

Σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «έφυγαν» από τις Τράπεζες καταθέσεις άνω των 15 δις. Ευρώ

Επικαλούμενο τις μαρτυρίες του ταξιτζή Γιώργου Καραβέλα, ο οποίος αναφέρει τις ιστορίες πελατών του, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ένας επιβάτης μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο μέσα στο ταξί είπε ότι σήκωσε 25.000 ευρώ από την Τράπεζα και τα έκρυψε κάτω από ένα πλακάκι του μπάνιου, το οποίο προηγουμένως «ξήλωσε».

Άλλος πολίτης έθαψε τις καταθέσεις του στον κήπο του στο χωριό καταγωγής του.

Κι ακόμη ένας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, τα τοποθέτησε σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού στο μπαλκόνι.

«Οι συζητήσεις με τους δανειστές θα είναι μακρές, επομένως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε επιπρόσθετη πίεση στις καταθέσεις. Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα στους καταθέτες» εκτιμά ο Wolfango Piccoli, διευθυντής της Teneo Intelligence στο Λονδίνο.

Το Blοοmberg υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει στις 28 Φεβρουαρίου .

Σχετικές ειδήσεις