ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσιρώνης: Τροποποιείται η ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Τσιρώνης: Τροποποιείται η ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Το τίμημα για το Ελληνικό είναι πολύ χαμηλό, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ενώ πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθεί συνολικά όταν παραλάβει τη μελέτη αξιοποίησης της έκτασης η οποία θα πρέπει να είναι συμβατή με τον μητροπολιτικό σχεδιασμό της Αττικής.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο στηρίζει την επιχειρηματικότητα που λειτουργεί σε ένα υγιές πλαίσιο. Τέλος, προανήγγειλε την τροποποίηση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα με στόχο να προσδιοριστούν ασφαλέστερες δικλείδες περιβαλλοντικής προστασίας. Όπως είπε οι μισοί ιδιοκτήτες αυθαιρέτων δεν έχουν αιτηθεί ένταξης στην υφιστάμενη ρύθμιση, ενώ από όσους έχουν αιτηθεί ένταξης το 30% βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, ενώ το 20% έχει περάσει στη δεύτερη φάση.

Συζήτηση και για τις Σκουριές

Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Τσιρώνης. Παρόλ΄αυτά, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε σε συνέντευξή του ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού ανήκει στις ιδιωτικοποιήσεις που θα ακυρωθούν. Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Τσιρώνης, δεν είναι δυνατή η ακύρωση υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά κατά βάση ο έλεγχος των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί για το έργο.

"Όύτε η Αττική όπως έχει ανοικοδομηθεί μας αρέσει. Παραλαμβάνουμε μία πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να καταργήσουμε με το έτσι θέλω μία σύμβαση. Πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό ωρίμανσης έχει φτάσει" διευκρίνισε, απαντώντας σε ερώτηση για το έαν η ηγεσία του υπουργείου απομακρύνεται από όσα έχει αναφέρει προγενέστερα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισήμανε ο ίδιος, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάκληση επιμέρους τεχνικών αδειοδοτήσεων που αφορούν πλημμέλειες στο πεδίο εργασιών στις Σκουριές.

Ωστόσο, «η εξόρυξη δεν σταματά» όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους της πολιτείας είναι συχνές: στο πρόσφατο παρελθόν η πολεοδομία Αρναίας είχε ζητήσει τη διακοπή των πολεοδομικών εργασιών στις Σκουριές, απόφαση όμως, που ακυρώθηκε ύστερα από την προσφυγή της εταιρείας στο ΣτΕ. Οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σχετικές ειδήσεις