ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετοιμάζονται οι ελληνικές προτάσεις στο Eurogroup

Ετοιμάζονται οι ελληνικές προτάσεις στο Eurogroup

Το πακέτο των πρώτων μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου ο Γιάνης Βαρουφάκης, προετοίμασε η διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Συγκεκριμένα, η απογευματινή (Δευτέρα, 2/3/15) σύσκεψη με τη συμμετοχή ολόκληρου του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αφορούσε στην προετοιμασία του επόμενου Eurogroup, με άλλα λόγια στην προετοιμασία για την αξιολόγηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και της εφαρμογής των συμφωνηθέντων, καθώς και η ποσοτικοποίηση μεγάλου μέρους αυτών των μεταρρυθμίσεων. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να εμφανιστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται στο επoμενο Eurogroup, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις του οργάνου, όταν πολλά μέλη του Eurogroup, κατηγορούσαν την ελληνική αντιπροσωπεία για έλλειψη τεκμηρίωσης των θέσεών της.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν απέκλεισε την εκταμίευση μέρους των 7,5 δισεκ. ευρώ ακόμα και μέσα στον Μάρτιο, υπό τον όρο της άμεσης προώθησης των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες περιγράφει η ελληνική κυβέρνηση στη λίστα Βαρουφάκη. Επειδή μια τέτοια εκταμίευση θα έλυνε μεγάλο μέρος από το εκρηκτικό πρόβλημα των δανειακών μας υποχρεώσεων κατά το μήνα Μάρτιο, είναι πολύ πιθανό η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών να προετοιμάσει το έδαφος για μια τέτοια λύση.

Σχετικές ειδήσεις