ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αίγυπτο ο Σταθάκης με 15μελή επιχειρηματική αποστολή

Στην Αίγυπτο ο Σταθάκης με 15μελή επιχειρηματική αποστολή

Ο δεύτερος τη τάξει Υπουργός της κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ για το Μέλλον της Αιγύπτου στο Σαρμ Ελ Σέιχ, την έναρξη των εργασιών του οποίου κηρύσσει σήμερα Παρασκευή ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι.

Εκτός της εκπροσώπησης της Ελλάδας ο κ. Σταθάκης τελεί επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής 15 επιχειρήσεων που έχουν παρουσία στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή, όπως οι ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, Αλουμύλ, Βιοχάλκο κ.λ.π. Παράλληλα η συμμετοχή του υπουργού στο συνέδριο θα συνδυαστεί και με συναντησεις με Ευρωπαίους και Αραβες αξιωματούχους όπου και θα αναζητηθεί η προοπτική υπογραφής διμερών συμφωνιών διμερούς ενδιαφέροντος.

Οι προσδοκίες της Αιγύπτου από το Φόρουμ είναι τεράστιες για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και την ενίσχυση επιχειρηματικών σχέσεων με πολλές χώρες του κόσμου.

Ο κ. Σταθάκης, που έφτασε χθες το βράδυ στο Σαρμ Ελ Σέιχ, αναμένεται να έχει σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους της αιγυπτιακής κυβέρνησης, μεταφέροντας και μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος – σύμφωνα με διπλωματικές πηγές – είχε εκφράσει την επιθυμία να παραβρεθεί ο ίδιος, αλλά δεν κατέστη δυνατό, λόγω της ορκομωσίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Τον Υπουργό Οικονομίας συνοδεύει ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης καθώς και ο Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Αθανάσιος Μακρανδρέου.

Να σημειωθεί ότι στο διεθνές φόρουμ θα συμμετάσχουν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, εκπρόσωποι από εξήντα τουλάχιστον κράτη καθώς και 1.200 εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, συγκαταλέγονται και 15 ελληνικές επιχειρήσεις.
Μ.Πρωτονοταρίου

Σχετικές ειδήσεις