ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Η Ελλάδα επιδιώκει συνομιλίες σε όλα τα μέτωπα

Bloomberg: Η Ελλάδα επιδιώκει συνομιλίες σε όλα τα μέτωπα

Η Ελλάδα εντείνει τις προσπάθειές της να βρει συμμάχους στις ΗΠΑ και τη Ρωσία με τα ταμειακά της αποθέματα να έχουν στερέψει ενώ η συμφωνία για πρόσθετη χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους εταίρους εξακολουθεί να μοιάζει μακρινή, σημειώνει το Βloomberg σε δημοσίευμά της, αναφορικά με τα ταξίδια Βαρουφάκη και Τσίπρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης συναντήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τη δόση περίπου 450 εκατ. ευρώ (494 εκατομμύρια δολάρια) στις 9 Απριλίου, γράφει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Έχει προγραμματιστεί συνάντηση και στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τη Δευτέρα πριν από την επίσκεψη στη Μόσχα του Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν τις εξαγωγές τροφίμων.

Η Ελλάδα και οι αρχές της ζώνης του ευρώ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για ένα πακέτο μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για την οικονομία, γράφει το πρακτορείο - και αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση κεφαλαίων διάσωσης. Οι τεχνικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών της, που είναι γνωστή ως Ομάδα των Βρυξελλών, θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

"Οι συνομιλίες θα είναι πιο αποτελεσματικές," σχολίασε ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με Λαγκάρντ. «Η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώνει πάντοτε τις υποχρεώσεις της και θα συνεχίσει να το πράττει."

Ακολούθως το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις των αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης που βεβαιώνουν ότι η Ελλάδα θα καταβάλει τη δόση.

Σχετικές ειδήσεις