ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαφαζάνης: Πρόβλημα για την οικονομία το υψηλό ενεργειακό κόστος

Λαφαζάνης: Πρόβλημα για την οικονομία το υψηλό ενεργειακό κόστος

Για θετικά βήματα της Ελλάδας στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστους.

Μιλώντας στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί το υψηλό ενεργειακό κόστος «απαιτείται να ακολουθήσει η χώρα μας μια νέα προοδευτική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, μέρος της οποίας είναι να καταστεί πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι « Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, που είναι το σημερινό μας θέμα, δεν λέει απολύτως τίποτα για πολίτες και νοικοκυριά που στερούνται πλήρως ενεργειακών πόρων αλλά ίσως και για αδύναμες οικονομίες που πιέζονται από την στασιμότητα και την ύφεση και διακατέχονται από χρόνια επενδυτική άπνοια, η οποία δύσκολα υποκαθίσταται από επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης».

«Γι’ αυτό επιπλέον θα επισήμαινα ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενεργειακή απόδοση δεν πρέπει να είναι δογματικά ισοπεδωτικές αλλά να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες κάθε κράτους-μέλους», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση του Λαφαζάνη έγινε στη συζήτηση του πρώτου θέματος της Συνόδου: «Ενεργειακή Αποδοτικότητα: Θέρμανση και Ψύξη».

Σχετικές ειδήσεις