ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ του Grexit o τέως πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου

Υπέρ του Grexit o τέως πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάχθηκε, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του βελγικού περιοδικού Le Vif/L'Express, ο τέως πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου Λυκ Κοέν, ο οποίος την Τετάρτη (6/5) είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Κοέν μιλώντας στα μέλη του περιφερειακού κοινοβουλίου της Βαλωνίας ανέφερε τα εξής:

«Ειλικρινά, βρίσκω ότι το να αφήναμε την Ελλάδα να φύγει θα ήταν καλό πράγμα, διότι αν προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε, θα υφιστάμεθα συνέχεια πιέσεις από την πλευρά της, που θα θέτουν τα πάντα υπό αμφισβήτηση. Αυτό θα αναπτυχθεί σαν καρκίνος, σε όλες τις άλλες χώρες. Και το ενιαίο νόμισμα θα κινδυνέψει να μη συνέλθει ποτέ».

Συνεχίζοντας ο τέως Κεντρικός Τραπεζίτης του Βελγίου ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εξής:

«Ειλικρινά, εναπόκειται στους Έλληνες να λάβουν την απόφαση.Θα τους έλεγα:Αν θέλετε να παραμείνετε, εντάξει, αλλά τότε πρέπει να ανταποκριθείτε σε όλους τους όρους».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρώζωνη, ο κ. Κοέν εκτίμησε ότι «δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στο ευρωσύστημα. Αντίθετα θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις, γιατί έτσι οι άλλες χώρες θα πειθαρχούσαν, για να είναι βέβαιες ότι δεν θα επαναλαμβανόταν το σενάριο».