ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ατζέντα των επόμενων ημερών καθορίστηκε στη συνεδρίαση του Brussels Group

Η ατζέντα των επόμενων ημερών καθορίστηκε στη συνεδρίαση του Brussels Group

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες τις συνομιλίες των τεχνικών κλιμακίων καθορίστηκαν κατά τη διάρκεια της ωριαίας τηλεδιάσκεψης του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαΐου.

«Πολιτικό» χαρακτήρισε το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς, κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, προσθέτοντας, πάντως, ότι «υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε».

Ερωτηθείς για την ατζέντα των διαπραγματεύσεων, ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι «συζητούμε πάνω στα θέματα που η σύγκλιση είναι μικρή και όχι για τα θέματα που η σύγκλιση είναι μεγάλη. Εκεί δεν χρειάζεται».

Άλλος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, ξέρουμε πού και φτιάξαμε ημερήσια διάταξη για το πώς θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες. Το Eurogroup μιλούσε για κάποια ανοιχτά ζητήματα. Αυτά θα συζητηθούν».

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, υπογραμμίζοντας επίσης ότι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με αυτοπρόσωπη παρουσία στις Βρυξέλλες αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και το πιθανότερο τη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου την ώρα της τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε καθώς σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου είναι η εορτή της Αναλήψεως για τους καθολικούς και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είχαν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες, ενώ είναι αργία για τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.