ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάγγελμα Μέρκελ μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα

Διάγγελμα Μέρκελ μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές της καγκελαρίας, η κ. Μέρκελ θα επιχειρήσει να εξηγήσει γιατί η ελληνική διάσωση είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας.

Διάγγελμα προς το γερμανικό λαό θα απευθύνει η Καγκελάριος της Γερμανίας, μόλις κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους της για την ανάγκη στήριξης της χώρας.

Στο εσωτερικό της Γερμανίας υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, γεγονός που εντείνεται και από τα συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα κατά της ελληνικής κυβέρνησης. .

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσεις μάλιστα και στο εσωτερικό του κόμματος της Μέρκελ, με το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών, δηλαδή περίπου 100 βουλευτές εκ των 311, εκφράζει αντιρρήσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.

Βασικό επιχείρημα της Καγκελαρίου θα είναι ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλούσε ανυπολόγιστο κίνδυνο και ρίσκο που θα οδηγούσε σε γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις