ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: Έκτακτη συνάντηση κορυφής για Grexit;

Bild: Έκτακτη συνάντηση κορυφής για Grexit;

Στην έκτακτη συνάντηση κορυφής με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που σχεδιάζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρεται η εφημερίδα Bild προσθέτοντας τη γνωσή της αρνητική διάσταση στο ελληνικό ζήτημα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Bild η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδιάζουν έκτακτη συνάντηση κορυφής με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Από εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι η συνάντηση προγραμματίζεται για πριν τις 5 Ιουνίου, δεδομένου ότι τότε η Ελλάδα πρέπει να εμβάσει ένα σημαντικό ποσό στο ΔΝΤ.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Eurogroup και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι του ΔΝΤ. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας εκφράζει δύο υποθέσεις: είτε ότι θα αποφασιστεί χορήγηση άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είτε ότι θα μπορούσε να ετοιμάζεται ελεγχόμενη έξοδος τη Ελλάδας από το ευρώ.

Μιλώντας στην Bild ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκραφ Λάμπσντορφ προειδοποίησε να μην γίνονται κινήσεις χωρίς το ΔΝΤ «μόνο και μόνο για να δοθεί η επόμενη δόση δισεκατομμυρίων». Αλλά σε περίπτωση που ετοιμάζεται Grexit ο γερμανός ευρωβουλευτής τάσσεται υπέρ της χρηματικής στήριξης της Ελλάδας. «Ο στόχος τελικά δεν είναι να στείλουμε την χώρα στην άβυσσο».

Σχετικές ειδήσεις