ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες δηλώσεις Σαπέν στο παρά '5 του Eurogroup: Καταστροφή για την Ελλάδα ένα Grexit

Νέες δηλώσεις Σαπέν στο παρά '5 του Eurogroup: Καταστροφή για την Ελλάδα ένα Grexit

Απόλυτη καταστροφή για την Ελλάδα χαρακτήρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για την εξεύρεση λύσης.

«Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να βρούμε μια συμφωνία με την Ελλάδα», είπε ο Σαπέν στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Eurogroup με πρώτο θέμα στην ατζέντα του την Ελλα΄δα

Μόλις χθες ο Μισέλ Σαπέν έλεγε πως οι συνθήκες της Ευρωζώνης δεν προβλέπουν απομάκρυνση μίας χώρας από τη νομισματική ένωση» κληθείς να σχολιάσει ένα ενδεχόμενο Grexit. «Συμβουλεύω να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια» πρόσθετε ο Σαπέν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Figaro, ο Γάλλος υπουργός τόνιζε ότι «η Ελλάδα είναι ελεύθερη να κάνει τις επιλογές της».

«Σε περίπτωση που η Ελλάδα θέλει να κρατήσει τις χαμηλές συντάξεις ως έχουν εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι περαιτέρω, εκτός από το ότι περιμένουμε να βρει ισοδύναμα μέτρα από άλλες πηγές ή να αυξήσει τη φορολογία για να καλυφθεί το κενό» πρόσθεσε ο Μισέλ Σαπέν.

Ερωτηθείς για το πότε αδειάζει η κλεψύδρα της διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός τόνιζε ότι «για να βρισκόμαστε στα γνώριμα μονοπάτια μας θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η παράταση του προγράμματος».

Σχετικές ειδήσεις