ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φάιμαν: Αλληλεγγύη προς τον Τσίπρα και τις «κόκκινες γραμμές» του

Φάιμαν: Αλληλεγγύη προς τον Τσίπρα και τις «κόκκινες γραμμές» του

Στο πλευρό της Ελλάδας και υπέρ των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης τάχθηκε, σε άλλη μία συνέντευξή του, ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως τόνισε ο κ. Φάιμαν στην εφημερίδα Österreich, κατανοεί τον Έλληνα πρωθυπουργό που έχει θέσει «κόκκινες γραμμές» και που δε θέλει να κάνει περικοπές οι οποίες θα πλήξουν τους οικονομικά αδύναμους.

Ο καγκελάριος, ο οποίος πραγματοποίησε την Τετάρτη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, ανακοινώνει ότι μέσα στις επόμενες κρίσιμες ημέρες, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα, θα καταβάλει εντατικές προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης και γι’αυτό θα έχει συνομιλίες με τις ηγεσίες στις γειτονικές χώρες.

Κατά την άποψη του Βέρνερ Φάιμαν, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τώρα ένα βήμα προσέγγισης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά, όπως σημειώνει, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Στην ίδια συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών προσθέτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της απάτης, κάτι που ο ίδιος του είπε στη διάρκεια των συνομιλιών τους στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις