ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα 2015: Ολοκληρώθηκε το Eurogroup

Δημοψήφισμα 2015: Ολοκληρώθηκε το Eurogroup

«Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους», ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ EUROGROUP ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ

Με τη νέα αυτή πρόταση - που αφήνει εκτός το ΔΝΤ - αποδεικνύει ότι παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ από το πρωί επιμένουν οι πληροφορίες για νέο γύρο συνομιλιών Αθήνας - Βρυξελλών και τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σουλτς.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε απόψε (30/06/2015) έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία ξεκίνησε στις 20.00 ώρα Ελλάδος κι έληξε μία ώρα αργότερα.

Πληροφορίες των ξένων μέσων κάνουν λόγο για νέο Eurogroup αύριο (1/7).

Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, η ελληνική πλευρά αναμένεται, σε αυτό, να ζητήσει παράταση του προγράμματος για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να συμφωνηθεί το δάνειο που ζήτησε από το ESM.το δάνειο που ζήτησε από το ESM.

Την είδηση ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogoup είχε ακυρώσει την τελευταία στιγμή την εβδομαδιαία εμφάνισή του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Ο παρουσιαστής Φριτς Βέστερ του RTL, που κάνει συνήθως τη συνέντευξη, είπε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, από όπου τον ενημέρωσαν πως ο υπουργός λυπάται που δεν μπορεί να παρευρεθεί, λόγω «επείγουσας υποχρέωσης».

Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - Ντράγκι

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έχει αυτή την ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας, στη Φρανκφούρτη.

Κεντρικό θέμα συζήτησης, σύμφωνα με το newmoney.gr, είναι τα «collaterals» των ελληνικών τραπεζών, αλλά και το τι σκέφτεται να κάνει ο κ. Ντράγκι με τη χρηματοδότησή τούς, στην περίπτωση που αύριο η χώρα βρεθεί εκτός προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει τεθεί στο ΔΣ της ΕΚΤ το θέμα του κουρέματος των εγγυήσεων που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες και, όπως γίνεται κατανοητό, πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση αύξησης του κουρέματός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ