ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Spiegel: Οι προτάσεις της Μέρκελ για να επιτευχθεί συμφωνία

Δημοψήφισμα - Spiegel:  Οι προτάσεις της Μέρκελ για να επιτευχθεί συμφωνία

Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κοντά στο νέο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονταν οι προτάσεις που είχε κάνει η γερμανίδα καγκελάριος την περασμένη Παρασκευή.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Σε συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται, σύμφωνα με το Spiegel να δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα υπέβαλε στο τέλος προτάσεις, οι οποίες ξεπερνούσαν κατά πολύ την γραμμή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Για την περίπτωση κατά την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχόταν την παράταση του τρέχοντος πακέτου βοήθειας, η κ. Μέρκελ σε μια συζήτηση την περασμένη Παρασκευή πρότεινε, αναφέρει το περιοδικό, μεταξύ άλλων: ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, διευκολύνσεις στο χρέος, δηλαδή μια μερική αναδιάρθρωση και επενδύσεις ύψους περίπου 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Επειδή ειδικά τα δύο πρώτα σημεία είναι ευαίσθητα, διότι πηγαίνουν σαφώς πέρα από την έως τώρα θέση του Eurogroup και επειδή γνωρίζει καλά ότι θα είχε, σε περίπτωση συμφωνίας με τον Τσίπρα, μεγάλο πρόβλημα με την δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα», η καγκελάριος, σύμφωνα με το περιοδικό, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των Σοσιαλδημοκρατών, εμφανίστηκε διατεθειμένη για μια μάχη με τα δικά της στελέχη.

Σύμφωνα πάντως με το ίδιο δημοσίευμα, κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) μίλησε μόνο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν τέτοιες προτάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση. Το ίδιο λέγεται, αναφέρει το Spiegel, ότι έκανε και κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καγκελαρία μεταξύ της κ. Μέρκελ και των αρχηγών των κομμάτων και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους, αλλά και νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού στην Βουλή.

Στη συνάντηση με τους βουλευτές της, CDU/CSU, σύμφωνα με πηγές του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού n-tv, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, ακόμη και στην περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων