ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Σε άνοδο η τιμή του πετρελαίου

Βρετανία: Σε άνοδο η τιμή του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά την ανακοίνωση μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού σε εβδομαδιαία βάση, αν και η ενίσχυση του δολαρίου περιόριζε τα κέρδη.

Το δολάριο κατέγραφε άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων περίπου τριών μηνών, μετά τα σχόλια αξιωματούχου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve που τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Η αυξανόμενη πλεονάζουσα προσφορά, η επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα και η προοπτική του να εισρεύσει ιρανικό αργό στην αγορά μετά τη συμφωνία της Τεχεράνης με τη Δύση έχουν οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου σε απώλειες 21% αυτό το τρίμηνο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν άνοδο 43 σεντς στα 50,42 δολάρια το βαρέλι στις 11:27 ώρα Ελλάδας, μετά από κέρδη 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση, ανακάμπτοντας από το χαμηλό εξαμήνου της Δευτέρας.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχυόταν 36 σεντς στα 46,10 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τετραμήνου της Δευτέρας.

Οι τιμές έβρισκαν στήριξη και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα αργού, τα οποία, σύμφωνα με το American Petroleum Institute, μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2,4 εκατ. βαρέλια στα 459,7 εκατ. βαρέλια.

Σχετικές ειδήσεις