ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές παραβάσεις διευρυμένου... εύρους στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Φορολογικές παραβάσεις διευρυμένου... εύρους στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Τις περασμένες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Σε επτά περιπτώσεις προέκυψαν παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και παροχής υπηρεσιών κ.α.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 13/08/2015, σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικών καταλυμάτων στην Αττική και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη και τη Νοτιοανατολική Αττική.

Σε επτά (7) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών κ.α.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων:
· Σε εστιατόριο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων, συνολικής αξίας (237) ευρώ και η απασχόληση ενός εργαζομένου, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
· Σε εστιατόριο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων, συνολικής αξίας (129,70) ευρώ.
· Σε καφετέρια στη Γλυφάδα, δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.
· Σε εστιατόριο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η απασχόληση μίας εργαζόμενης, η οποία δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
· Σε ζαχαροπλαστείο στη Βουλιαγμένη, δεν επειδείχθη ο πίνακας προσωπικού.
· Σε εστιατόριο – καφέ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός εργαζομένου, που δεν είχε καταχωρηθεί στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
· Σε πολυτελή οικία που λειτουργεί ως τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δηλωμένο ως τουριστικό κατάλυμα, ενώ δεν είχε σήμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Για τις συγκεκριμένες διοικητικές παραβάσεις, επελήφθη το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.Ε.Π.Ε. κ.λπ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Στον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Σχετικές ειδήσεις