ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Οκτωβρίου - Όλα τα νέα μέτρα (pdf)

Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Οκτωβρίου - Όλα τα νέα μέτρα (pdf)

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σχετικά "το Υπ. Οικονομικών καλεί τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο κοινωνικό εταίρο να συμμετάσχει από σήμερα 10 Οκτωβρίου 2015 στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»".

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, το συνταξιοδοτικό σύστημα, την ενέργεια, την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ και την οινοποιία, μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, στη φορολογία, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει αναδρομική (από 1/1/2015) αύξηση του φόρου για τα ενοίκια από το 11% στο 15% για όσους έχουν εισόδημα έως 12.000 και από 33% στο 35% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Παράλληλα, αυστηροποιείται το πλαίσιο για φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ με άμεση κατάσχεση, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην ενέργεια, το πολυνομοσχέδιο που τίθεται προς διαβούλευση περιλαμβάνει την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου αφορά στην υποχρέωση για μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου, μέσω του καθορισμού της επιλεξιμότητας για όλους τους πελάτες εκτός των περιοχών αρμοδιότητας των ΕΠΑ. Επίσης καθορίζονται τα ζητήματα που αφορούν στον καθορισμό του τιμολογίου διανομής για το διαχειριστή του κάθε δικτύου διανομής, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Παράλληλα, μειώνεται στο 50% η τιμή των φαρμακευτικών προϊόντων «αναφοράς», μετά τη λήξη της πατέντας.

Λόγω του ότι πρόκειται για επείγουσες ρυθμίσεις, η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου.

Δείτε το νομοσχέδιο σε μορφή pdf ΕΔΩ.

Πηγή: Newmoney

Σχετικές ειδήσεις