ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Ατελέσφορες οι τριμερείς για ΤΡΙΚΚΗ και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες

Υπ. Εργασίας: Ατελέσφορες οι τριμερείς για ΤΡΙΚΚΗ και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες

Δύο τριμερείς συμφιλιωτικές διαδικασίες είχαν προγραμματιστεί σήμερα (11/11) στο υπουργείο Εργασίας, λόγω προβλημάτων που έχουν προκύψει μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Κατά την πρώτη, είχε οριστεί η τριμερής μεταξύ των εργαζομένων, της συνεταιριστικής επιχείρησης ΤΡΙΚΚΗ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Η εργοδοσία προσήλθε, κατέθεσε υπόμνημα και, αρνούμενη να συζητήσει, αποχώρησε. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, ως αποτέλεσμα θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα, το υπουργείο προειδοποιεί την επιχείρηση να μην προβεί σε καμία απόλυση ή μεταβολή των συμβάσεων των εργαζομένων.

Ατελέσφορη ήταν και η δεύτερη τριμερής που είχε προγραμματιστεί, δηλ. αυτή μεταξύ των εργαζομένων, των εκπροσώπων της επιχείρησης Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση η πλευρά της εργοδοσίας δεν παρουσιάστηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά των εργαζομένων (απλήρωτη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων, παράβαση των κανόνων υγείας και ασφάλειας, απολύσεις κ.λπ.) δεν μπορούν να μείνουν χωρίς απάντηση». Επιπλέον, αναμένεται και σε αυτή την περίπτωση να ενεργοποιηθούν άμεσα οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες με στόχο την προστασία των εργαζομένων και την αποκατάσταση της νομιμότητας στις εργασιακές σχέσεις.

Σχετικές ειδήσεις