«Πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για νέα βοήθεια στην Πορτογαλία»

Πρόωρη χαρακτήρισε την συζήτηση για ένα νέο πακέτο στην Πορτογαλία ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και...

Πρόωρη χαρακτήρισε την συζήτηση για ένα νέο πακέτο στην Πορτογαλία ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο είναι πεπεισμένο πως η Λισαβόνα μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και να επαναφέρει την οικονομία της στη σωστή τροχιά.


«Είναι απολύτως πρόωρο να συζητάμε για ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας. Το πρόγραμμα μόλις ξεκίνησε» δήλωσε ο Άσμουσεν.


«Υπάρχει μία νέα κυβέρνηση στη χώρα και γι' αυτό προτείνω να της δώσουμε χρόνο να υλοποιήσει όσα επίσης υποσχέθηκε να πράξει. Έχουμε εμπιστοσύνη πως έχουν τη βούληση και την ικανότητα να εφαρμόσουν το πρώτο πακέτο και να βρουν την ισορροπία τους» πρόσθεσε.


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's μείωσε την εκτίμησή του για το αξιόχρεο της Πορτογαλίας και προειδοποίησε πως ενδέχεται να χρειαστεί και δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας της προτού επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές.