ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιός είναι ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Ποιός είναι ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων
Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος είναι και επίσημα ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ...

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος είναι και επίσημα ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων καθώς όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο κ. Μητρόπουλος είναι άνθρωπος της αγοράς με εμπειρίες από το χώρο των τραπεζών και του χρηματιστηρίου, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων.

Πριν αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο , διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος της Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ και Επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής και Private Equity του ομίλου Eurobank EFG.

Υπήρξε ο ιδρυτής και μέχρι το 2008 Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KANTOR ΑΕ., εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με γραφεία στις Βρυξέλες, στη Βαρσοβία και στο Βουκουρέστι.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Coopers & Lybrand στην Αγγλία. Εργάστηκε ως σύμβουλος στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Κεντρική Ευρώπη και σε χώρες της Αφρικής και της τέως Σοβιετικής Ένωσης στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της οργάνωσης.

Στην καριέρα του ασχολήθηκε με πολλές ιδιωτικοποιήσεις καθώς και εταιρικές αναδιοργανώσεις, χαρακτηριστικό που σίγουρα θα του χρειαστεί για το νέο του πόστο.

Γεννήθηκε το 1955 και σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ. Είναι κάτοχος MBA με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά από το Imperial College και επίσης κάτοχος PhD από το London Business School.

Ακόμη είναι μέλος του Global Advisory Board του London Business Schooll. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της.

Ο νέος επικεφαλής του ταμείου έχει δημοσιεύσει πάνω από 15 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα ενέργειας και στρατηγικής και πολλά άρθρα σε επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες.

Τι πρέπει να πετύχει για φέτος

Η Ελλάδα πιέζεται από τους πιστωτές της για να πωλήσει ακίνητη περιουσία και ποσοστά σε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αντλήσει 50 δις. ευρώ μέχρι το 2015.

Οι εκποιήσεις αυτές αποτελούν όρο για την εκταμίευση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας από την τρόικα, μετά το μνημόνιο ύψους 110 δις ευρώ που έλαβε πέρυσι.

Περισσότερα στο www.newscode.gr

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το team του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Ρoή Ειδήσεων