ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: «Έχουν κάποια βαρύτητα οι οίκοι αξιολόγησης»

Λαγκάρντ: «Έχουν κάποια βαρύτητα οι οίκοι αξιολόγησης»
Η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε άλματα τα όσα έχει μέχρι τώρα κάνει η Ελλάδα...

Η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε άλματα τα όσα έχει μέχρι τώρα κάνει η Ελλάδα, προκειμένου να περιορίσει το χρέος της,

Ωστόσο, επισήμανε ότι απομένουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης της με δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως η πολιτική της Ελλάδας απέδωσε αξιοσημείωτες εξελίξεις.

«Ταυτοχρόνως όμως, γνωρίζουμε όλοι, πως ότι έχει γίνει δεν είναι αρκετό, ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και ότι η λύση των προβλημάτων είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας τους με τους εταίρους».

Η Λαγκάρντ δεν θέλησε να εκφράσει την άποψη της για το ρόλο που πρέπει να παίξει ο ιδιωτικός τομέας στη βελτίωση των οικονομικών της Ελλάδας.

Λακωνική ήταν και για τους ορργανισμούς αξιολόγησης, όταν ρωτήθηκε για το ρόλο που παίζουν, λέγοντας πως έχουν μια κάποια βαρύτητα.

Παραλλήλα, εξήρε την Ιταλία και την οικονομική πολιτική της, ενώ αναφερόμενη στο ΔΝΤ, είπε πως την Τρίτη πρόκειται να κάνει ανακοινώσεις σχετικές με τη λειτουργία του Οργανισμού, χωρίς να παράσχει περαιτέρω επεξηγήσεις.