ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΚΤ θα αποδεχόταν «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας

Η ΕΚΤ θα αποδεχόταν «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας
Πηγές στη γερμανική κυβέρνηση και σε τράπεζες υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα αποδεχόταν «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας, σύμφωνα με το Reuters. Επικαλούμενο...

Πηγές στη γερμανική κυβέρνηση και σε τράπεζες υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα αποδεχόταν «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας, σύμφωνα με το Reuters.

Επικαλούμενο τις ίδιες πηγές, το πρακτορείο μεταδίδει ότι θα θεωρείτο «επιλεκτική χρεοκοπία» η περίπτωση που, για παράδειγμα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) χρησιμοποιείτο για να χρηματοδοτήσει την επαναγορά ελληνικών ομολόγων.

Εξάλλου, μετά τη δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην οποία διαφαίνεται ότι η «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας δεν αποκλείεται [Βλέπε άρθρο] , σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ενώπιον του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Όπως είπε ο Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν ότι μία «επιλεκτική χρεοκοπία» είναι πιθανή, επιτρέποντας την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Ο Ντε Γιάγκερ είπε ότι υπάρχει ένα εύρος επιλογών σε σχέση με τον τρόπο που οι τράπεζες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην επίλυση, μεταξύ των οποίων η ανταλλαγή υφιστάμενων ομολόγων κάτω της ονομαστικής τους αξίας με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας.

«Η απαίτηση να αποτραπεί μία "επιλεκτική χρεοκοπία" έχει απομακρυνθεί. Μπορούμε να συνεχίσουμε με το τραπεζικό σχέδιο, το οποίο είναι ακόμα εμπιστευτικό. Αλλά το σχέδιο περιλαμβάνει τις επιλογές που περιέγραψα, ένα έυρος επιλογών. Αλλά θα οδηγήσει σε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr