ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερδίζει έδαφος η επαναγορά ελληνικών ομολόγων

Κερδίζει έδαφος η επαναγορά ελληνικών ομολόγων
Η επαναγορά ελληνικού χρέους είναι ο μόνος τρόπος...

Η επαναγορά ελληνικού χρέους είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας χωρίς μάλλον να προκληθεί η υποβάθμιση της χώρας στη βαθμίδα της "επιλεκτικής χρεοκοπίας" ανέφερε πηγή της ευρωζώνης στο Reuters.

Πηγές της ευρωζώνης με γνώση των συνομιλιών που διεξάγονται για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ανέφεραν ότι η ιδέα της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις βασικότερες προτάσεις που εξετάζονται.

"Μέχρι στιγμής, για όλες τις άλλες επιλογές, η ετυμηγορία είναι πολύ σαφής - θα οδηγήσει σε επιλεκτική χρεωκοπία, ενώ για την επαναγορά χρέους δεν είναι τόσο βέβαιο", δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης.

"Φαίνεται να υπάρχει τρόπος να οργανωθεί η επαναγορά χωρίς να οδηγήσει σε επιλεκτική χρεωκοπία και προφανώς, εάν αυτό ισχύει, αυτός είναι ο τρόπος για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα τον οποίο θα πρέπει να στηρίξουμε", είπε η πηγή.

"Το γεγονός ότι η ΕΚΤ το έχει κάνει ανοικτά για μήνες και κανείς δεν έχει εγείρει θέμα επιλεκτικής χρεωκοπίας δείχνει ότι είναι δυνατό να υπάρξει ένας τέτοιος χειρισμός χωρίς να προκληθεί επιλεκτική χρεωκοπία", πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr