ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη και η S&P

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη και η S&P
Με το δάχτυλο στη σκανδαλη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται μέσω τραπεζικών καναλιών και η S&P, μετά τη Moody's αναφορικά με τη στάση που θα...

Με το δάχτυλο στη σκανδαλη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται μέσω τραπεζικών καναλιών και η S&P, μετά τη Moody's αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Και μπορεί ο τρίτος της παρέας, η Fitch, να στάθηκε μάλλον επιεικής με την περίπτωση μας, οι άλλοι δύο όμως προδιαθέτουν για μάλλον δυσάρεστες αξιολογήσεις. Ήδη, η Moody's έδειξε τις διαθέσεις της από το πρωί.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και στη χειρότερη, αυτό το οποίο γίνεται γνωστό από αρμόδιες πηγές, είναι πως αυτό το οποίο θα πρέπει να αναμένεται είναι η αξιολόγηση της χώρας στην κατηγορία του selected default (επιλεκτική χρεωκοπία) και από την Standard and Poor’s.

Η Ευρωζώνη, όμως, με την απόφαση της Πέμπτης, έχει προετοιμασθεί γι αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο υπολογίζεται ότι δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 12 μέρες το πολύ.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr