ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον «πάγο» οι εξαγγελίες Τσίπρα για ρύθμιση οφειλών προς ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ – Δεν συμφώνησαν οι θεσμοί

Στον «πάγο» οι εξαγγελίες Τσίπρα για ρύθμιση οφειλών προς ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ – Δεν συμφώνησαν οι θεσμοί

Με επιφύλαξη αντιμετώπισαν οι εκπρόσωποι των δανειστών την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για πάγωμα οφειλών προς ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ και επαγγελματικά ταμεία, που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, οι δανειστές εξέφρασαν τις ενστάσεις τους και όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ζήτησαν εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις από την ελληνική πλευρά. Με άλλα λόγια, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν συγκεκριμένους αριθμούς, τους οποίους η ελληνική πλευρά δεν ήταν έτοιμη να δώσει. Έτσι, και πάντα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, το ζήτημα θα επανεξεταστεί τις επόμενες ημέρες σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο μερών και αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει τα απαραίτητα στοχεία.

Να θυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ πριν λίγες ημέρες, θα δίνεται ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε και το ζήτημα του αγγελιόσημου, με την παράταση του οποίου οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να διαφωνούν.

Σχετικές ειδήσεις