ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citi: Γαλλία, Μ. Βρετανία, Καναδάς αλλά και... Γερμανία κινδυνεύουν από υποβάθμιση!

Citi: Γαλλία, Μ. Βρετανία, Καναδάς αλλά και... Γερμανία κινδυνεύουν από υποβάθμιση!
Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης και όχι μόνο δεν κινδυνεύουν από το ενδεχόμενο υποβάθμισης...

Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης και όχι μόνο δεν κινδυνεύουν από το ενδεχόμενο υποβάθμισης, η Citi με έκθεσή της έρχεται να τους ανατρέψει, υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία, η Μ. Βρετανία αλλά και η Γερμανία είναι πιθανό να δεχτούν υποβάθμιση από τους τρεις οίκους αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την έκθεση η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με υψηλό χρέος και δημόσιο έλλειμμα και με εσωτερικές αντιδράσεις απέναντι σε περικοπές του -μεγάλου ακόμα και για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- συστήματος κοινωνικών παροχών. Η Citi θεωρεί ότι είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσει το “AAA”.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει έλλειμμα γενικής κυβέρνησης συγκρίσιμο με εκείνο των ΗΠΑ και αισθητά μεγαλύτερο της Γαλλίας, σε αντίθεση όμως με τις δύο τελευταίες εφαρμόζει από το Μάιο του 2010 ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Σε ένα επιδεινούμενο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, ενδεχόμενη περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και την αξιολόγηση “AAA” της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr