ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Eπενδυτική επίθεση» της Γερμανίας στην Ελλάδα

«Eπενδυτική επίθεση» της Γερμανίας στην Ελλάδα
Για «επενδυτική επίθεση» που έχει εξαπολύσει η Γερμανία στην Ελλάδα έκανε λόγο ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας, Στέφαν Κάπφερερ...

Για «επενδυτική επίθεση» που έχει εξαπολύσει η Γερμανία στην Ελλάδα έκανε λόγο ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας, Στέφαν Κάπφερερ, μετά το τέλος της συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον που παρατηρείται από γερμανικής πλευράς στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της κλασικής βιομηχανίας, «μέσω της αξιοποίησης του λανθάνοντος δυναμικού της χώρας», ανέφερε.

Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα

Ένα άλλο ζήτημα που ετέθη κατά τη συνάντηση ήταν και η δημιουργία Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας, που θα συμβάλλει στην τόνωση της ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο γερμανός υφυπουργός, η λειτουργία ειδικών επενδυτικών τραπεζών στα διάφορα κρατίδια, που χορηγούν ρευστότητα, έχουν ενισχύσει την ανάπτυξη στη χώρα του. «Αυτό το θέμα συζητήθηκε και με την ελληνική πλευρά και το βολιδοσκοπούμε προκειμένου να δούμε τι μπορεί να γίνει για να μην περιοριστούμε μόνο στην κρατική τράπεζα αλλά στο μέλλον και οι ιδιωτικές να μπορούν να χορηγούν δάνεια».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr