ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης: Εγκρίθηκε η καταβολή της 19ης δόσης

Κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης: Εγκρίθηκε η καταβολή της 19ης δόσης

Κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης: Εκδόθηκε η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου που εγκρίνει το σχετικό κονδύλι για την πληρωμή στην κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης για τον μήνα Ιανουάριο 2017 στα πλαίσια του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Ειδικότερα εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.491.800,00€ (δεκατρία εκατομμύρια τετρακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες οκτακόσια ευρώ) ως δέκατη ένατη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης ("Αλληλεγγύης"), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.097.

Επιπροσθέτως για την φόρτιση των καρτών Αλληλεγγύης από την Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση δεν προβλέπει ημερομηνία πληρωμής αλλά είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει νεότερη της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου που θα προβλέπει την ακριβή ημερομηνία πληρωμής .

Να σημειωθεί ότι τι πρόγραμμα για την Κάρτα Σίτισης ήταν να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2016, ωστόσο παρατείνεται ώστε να μην δημιουργηθεί κενό στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Σχετικές ειδήσεις